Reparatie

Reparatie met specialiteiten

Ralph is goudsmid en horlogemaker. Beide een ambacht dat vraagt om technische vaardigheden, kennis van zaken en de drive jezelf te blijven ontwikkelen. Dit in combinatie met de fascinatie voor unieke items, originele vormgeving en uitstekende oog voor detail maakt dat Ralph zijn stempel als goudsmid en horlogemaker met kracht neerzet. Reparaties van jouw geliefde sieraad, horloge en klok zijn hier dus in liefdevolle, kundige handen. Of het nu gaat om de sluiting van een parelsnoer repareren, de wijzerplaat van een horloge of de koekoek in de klok, iedere herstelling wordt met evenveel aandacht uitgevoerd.

  • Reparatie van horloges
  • Onderhoud van horloges
  • Reparatie van klokken
  • Reparatie van sieraden
  • Professioneel schoonmaken van sieraden
  • Aanpassen van sieraden
Reparatie in eigen atelier

Atelier Ralph heeft een eigen atelier waarin zij beschikken over alle professionele apparatuur en materialen om iedere reparatie uit te voeren. Door jarenlange kennis en ervaring weten zij alles wat er te weten valt over verschillende edelmetalen, zodat zij exact weten waar de eventuele zwakke punten van het sieraad zich bevinden, zodat zij deze kunnen herstellen. Bij Atelier Ralph gaan ze vanzelfsprekend met de groots mogelijke zorg om met ieder sieraad, horloge of klok.

Reparatie van sieraden in Grave

Benieuwd naar de reparatie mogelijkheden en / of graag van te voren weten waar je aan toe bent?
Dat begrijpen zij, bij Atelier Ralph volkomen. Ze maken graag een analyse van de staat van het sieraad zodat ze goed kunnen aangeven wat de reparatie zal kosten en hoelang dit zal gaan duren. Langskomen in het Atelier is daarvoor de beste optie. Woon je ver weg of ben je niet (eenvoudig) in staat langs te komen dan zijn foto’s via de email ook een optie. Neem gerust contact op om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen.

Reparatie van klokken en horloges

Klokken- en horlogemaker is een vak apart. Een term die je vaker hoort, maar in deze beroepscategorie is het met recht een apart vak. Een ambacht dat je helaas steeds minder tegenkomt. Ralph heeft twee jaar in Zwitserland als horlogemaker gewerkt en mocht ook bij een gerenommeerde juwelier op de Dam in Amsterdam zijn sporen verdienen. Hier leerde hij alles over horloges, luxe horloges én extreem luxe horloges. Horloges die zelfs de prijzen van een behoorlijk huis overstegen.

Diamanten en edelstenen

Bij deze Amsterdamse juwelier ontstond zijn belangstelling voor diamanten en edelstenen. Door het slijpen van een steen wordt deze uit zijn verborgenheid gehaald. Begint te fonkelen en licht te geven en komt als ware tot leven. De quote; ‘No diamonds without pressure’ is niets dan de waarheid.
Hoewel Ralph de wereld van extreem luxe fascinerend vond, werd hem juist te midden van alle weelde duidelijk waar het echt om draait. In het leven en bij een bijzonder sieraad of horloge; namelijk aandacht en authenticiteit.