Seiko Presage SRQ025J1

1.950,00

Artikelnummer: SRQ025J1 Categorie:

Beschrijving

Algemeen

Kast

Band

Functies

Sexe Materiaal kast Materiaal band Waterdichtheid
Heren  Staal  Krokodillen lederen Band  Tot 100 meter 
Soort horloge Kastvorm Type sluiting Datum/tijd
Chronograaf  Rond  Vouwsluiting met drukker  Datum 
Soort glas Kleur wijzerplaat Kleur Band Handopwinding mogelijk
Saffier glas  Zilverkleurig  Bruin  Ja 
Techniek Kleur kast Bandlengte Energiereserve (max)
Automaat  Zilverkleurig  19 cm  45 uur 
Serie Achterzijde kast Bandbreedte Tikgetal per uur
Presage  Hardlex Glas  20 mm  28.800 
Gewicht horloge Schroefdeksel Aantal Jewels
82 gr  Ja  34 
Kaliber Materiaal Lunette Zaratsu polishing
8R48 Staal  Ja 
Diameter kast Beschermende Coating
42 mm  Ja 
Dikte van kast
15,2 mm

Seiko’s laurel

In 1913 werd Kintaro Hattori’s (de oprichter van Seiko) ultieme droom werkelijkheid met de lancering van de Laurel , Seiko’s en Japans’ eerste polshorloge. Dankzij de extensieve en langdurige investeringen in micro-technieken, opleiding en research, was Seiko in staat om een polshorloge te bouwen met een balansveer, wijzerplaat, wijzers en talloze andere componenten die volledig in eigen beheer konden worden vervaardigd. Het was Kintaro’s visie dat Seiko altijd ‘One step ahead of the rest’ moest zijn. Met de Seiko Laurel had hij die visie tastbaar gemaakt.


Seiko’s 8r kaliber

Het 8R kaliber is Seiko’s meest prestigieuze automaat chronograafkaliber. Dit bijzondere uurwerk bestaat uit maar liefst 311 onderdelen, waaronder Seiko’s Vertical Clutch en Column Wheel systemen die voor een zeer precieze stopwatchwerking en voor de hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het horloge zorgen. Seiko´s unieke 3-punts hamer zorgt ervoor dat de ‘terugvlucht’ van de secondewijzer naar de 12 uur-positie perfect gesynchroniseerd verloopt met de andere wijzers en draagt bij aan de grote nauwkeurigheid. Het kaliber beschikt ook over een snelle datumaanpassing en is één van de meest verfijnde automaat chronografen ter wereld.


Wijzerplaat

De wijzerplaat van de Seiko Presage Automaat Chronograaf is voorzien van een klassiek zilverkleurig reliëfpatroon. Het vormt een mooie combinatie met de diep donkerblauwe wijzers.


Fine mechanical watchmaking, from japan

De basis onder elk Presage horloge wordt gevormd door de waardevolle erfenis van meer dan een eeuw horlogemakerervaring. Geïllustreerd door het bijzondere feit dat letterlijk elk onderdeel van een Presage horloge in eigen huis wordt vervaardigd! Presage staat niet voor niets voor ‘Fine mechanical watchmaking, from Japan’.